Log in

Klik hier om in te loggen


Wachtwoord vergeten?

Nog geen inlog? Registreer nu
Om misbruik van dit formulier door spamrobots te voorkomen, vragen wij u hier het controlewoord stowa in te vullen!

Ontwikkeling Waterwijzer Natuur van start

Terug
Datum: 24-10-2016

KWR Watercycle Research Institute en Alterra hebben van enkele partijen w.o. STOWA de opdracht gekregen de Waterwijzer Natuur (WWN) te ontwikkelen.

De WWN is een klimaatrobuust instrument waarmee waterbeheerders de effecten van veranderingen / ingrepen in het watersysteem op de vegetatie in natuurgebieden in beeld kunnen brengen. Op deze manier kunnen zij beleid en beheer beter afstemmen op de natuur. De eerste fase van de ontwikkeling moet in het najaar van 2017 zijn afgerond.

In de aanloop naar de daadwerkelijke ontwikkeling van de WWN is er al verkennend onderzoek verricht, dat de bouwstenen heeft opgeleverd voor het instrument. Onderdeel van de ontwikkeling is dat het toegepast gaat worden in twee proefgebieden, waaronder het Vechtdal bij waterschap Vechtstromen (onderdeel van het Lumbricus programma). De Waterwijzer Natuur maakt onderdeel uit van een overkoepelend Waterwijzer-project waarin ook de Waterwijzer Landbouw wordt ontwikkeld. Dit instrument brengt de effecten op de landbouw in beeld.

Voor meer informatie surft u naar www.waterwijzer.nl.